Știi să vorbești limba arabă sau persană (farsi)?

menekultek 2

Un număr mare de refugiați (cei mai mulți din Siria, Irak, Afghanistan) tranzitează în aceste săptămâni Europa de sud est în direcția Europei occidentală. Ei au plecat din țările lor în căutare de protecție și a unei vieți în siguranță, fără război și sărăcie. În Serbia și Ungaria, țări vecine cu România, în fiecare zi ajung câteva mii de persoane. În România până acum numărul refugiaților este mic. Dar pentru noi, organizațiile Caritas din România, este important să fim pregătiți. Una dintre provocările cele mai importante în cazul sosirii unui număr mare de refugiați este comunicarea cu ei. Venind într-o țară necunoscută, pentru ei este esențial să aibă acces la informații. Dar și pentru noi, organizații umanitare, este important să avem posibilitate de a intra în contact direct cu beneficiarii noștri. Căutam translatori voluntari vorbitori de limbile arabă, persană și alte limbi vorbite de refugiați. Dorim să creăm o bază de date cu persoane care în situația în care va fi nevoie, au posibilitatea să lucreze împreună cu noi pentru a ajuta refugiații. Dacă dorești să te alături echipei noastre de voluntari, te rog să completez formularul de înregistrare aici. Prin complementarea formularului nu te obligi la nimic! Te vom contacta pentru a discuta detalii.