Sub semnul voluntariatului

DSC_0451Vineri a fost o zi dedicată acțiunilor de voluntariat. La ora 14.00 angajații și conducerea Caritas Catolica au plantat un copac în grădina Centrului Rezidențial de Îngrijire Socială „Sf. Elisabeta”. După acest eveniment participanții au distribuit pachete de alimente la Cantina Socială, au împărțit pachete de ajutor la groapa de gunoi a orașului, au făcut curățenie în parcul de pe malul Crișului și au susținut un workshop comun cu tinerii de la Asociația Viață cu Autism.

Paralel cu aceste acțiuni, între orele 14 și 18 în centrul „Lotus Center” orădenii au avut posibilitatea de a beneficia de serviciile gratuite de măsurare a tensiunii și a glicemiei oferite de angajații Caritas Catolica. Programul s-a încheiat printr-o liturghie în Catedrala romano-catolică de Oradea. Liturghia fiind oficiată de episcopul Böcskei László. Partea muzicală a celebrării a fost susținută de Corul și Orchestra „Szent László” și Corul de Copii al Catedralei romano-catolice de Oradea, dirijor Kristófi János, capelmaistru al Catedralei.