Ultimul transport de la Swolgen recepționat

Toos montazs

Dragul nostru prieten și sponsor, Toos Aerts ne-a trimis recent ultimul ei transport de donații de la Swolgen, în urma deciziei de a se retrage din activitatea caritabilă internațională. Ne simțim onorați că am fost beneficiarii bunelor ei fapte timp de aproape 2 decenii.

Toos și soțul ei Harry Aerts au colectat și au trimis bunuri second-hand pentru Caritas Catolica Oradea, folosind propriile relații personale. Au transformat un hambar într-un centru de colectare caritabilă. Ei au adunat, selectat și ambalat cu grijă bunurile, astfel încât să putem distribui o parte din ele familiilor sărace din românia, vânzând în același timp cealaltă parte în magazinele noastre second-hand pentru a realiza venituri din care să ne putem susține proiectele sociale.

“Noi i-am vizitat de mai multe ori și era evident că Dumnezeu ne-a conectat. Prin sensibilitatea lor socială și munca altruistă am fost capabili de a ajuta multe familii sărace cu alimente și îmbrăcăminte. Toos ne-a vizitat, de asemenea, în numeroase ocazii, și după ce a văzut ce facem cu donațiile, a continuat munca ei chiar cu o mai mare intensitate, mai ales în timp ce soțul ei drag a fost în viață. După ce el a decedat în 2014, ea a continuat munca pentru o lungă perioadă, dar acum, cu cei 88 de ani ai săi și cu celelalte angajamente ale sale în comunitatea bisericii locale, a fost forțată să se retragă din funcțiile sale internaționale. Dar chiar dacă ea nu mai organizează personal transporturile, ea a promis să direcționeze toate donațiile viitoare posibile către noi prin intermediul partenerilor noștri din Uden – spune pastorul Rajna Jozsef, directorul Caritas Catolica.

Ea a păstrat întotdeauna o relație apropiată cu Caritas, întrebând continuu despre nevoile noastre. Un moment care îi exemplifică altruismul este că, după moartea soțului ei drag, și-a vândut tractorul și a donat banii primiți în beneficiul oamenilor săraci din România.

Pastorul Rajna a adăugat: “Dorim să-i mulțumim pentru munca ei de sacrificiu, cu care ea ne-a ajutat atât de mult. Fie ca bunul Dumnezeu să-i dea sănătate ei și tuturor celor care au ajutat-o în munca caritabilă”.