Valoarea voluntariatului este certă și indiscutabilă

DSC_0327Ieri, 1 Martie 2018, în sala mare a Primăriei municipiului Oradea, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VI-a ediţie a Galei Voluntarilor din domeniul social. În cadrul evenimentului a fost premiat și domnișoara Chelemen Franciska Carmen, voluntară la Căminul de Bătrâni Sf. Elisabeta administrat de Caritas Catolica Oradea. Tânăra voluntară oferă sprijin fizic și sufletesc 4 ore/zi rezidenților vârstnici, susținând ateliere de creație, însoțindu-le la plimbări și vizite la medic, organizând activități de joc, lectură și gimnastică pentru vârstnici, oferindu-le tunsuri și machiaj gratuit.  Cu astfel de oameni putem îmbunătăți condițiile de viață a beneficiarilor. Suntem foarte recunoscători pentru munca sa devotată.

La Gala Voluntarilor au participat 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Oradea, ai instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea şi reprezentanți ai companiilor din municipiu, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.

DSC_0312La deschiderea evenimentului au luat cuvântul directorul DAS Oradea, Arina Moş, viceprimarul Florin Birta, dl. Ionel Vila secretar al municipiului Oradea, respectiv dl. Laurențiu Chiana consilier local. „Valoarea voluntariatului, pentru că despre asta vorbim în această seară, este certă și indiscutabilă, iar recunoașterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. Gala Voluntarilor din domeniul social reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie. De asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în municipiul Oradea” – a spus d-na Arina Moş.

DSC_0310În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 13 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Fundaţia Hospice Emanuel – dna. Nichole Ann Carr – asistentă medicală de naţionalitate americană, Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf – dna. Brigitta Bai, Asociaţia Down Oradea România – dna. Vlad Florina, Fundaţia People to People – dna.Cristiana Frese, Fundaţia de Scleroză Multiplă – dna.Blaga Mărioara, Asociaţia S.O.S Autism – dna. Roşu Cristina Monica, Fundaţia Amia Suflet de Copil – dna.Elena Rătan, Uniunea Femeilor Oradea – dna. Ciupa Valeria, Asociaţia Caritas Catolica – dna. Chelemen Franciska Carmen, Asociaţia Caritas Eparhial – dna.Mihaela Claudia Roşca, Fundaţia Est Europa – dna. Duma Adriana Cosmina, Comunitatea Surorilor Franciscane sub Ocrotirea Sfintei Familii din Mallersdorf – dna. Rarok Viorica şi Serviciul de Ambulanţă Bihor – dna.Blaga Larisa Teodora. Deasemenea a fost acordat premiu pentru cel mai bun voluntar dnei.Sas Cornelia, care activează în Centrele de Plasament pentru copii cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

Gala Voluntarilor din domeniul social are ca scop principal promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul celor în nevoie.

Vezi Galeria de Imagini