Voluntariat în ajutorarea familiilor defavorizate

voluntariat in ajutorareaVoluntarii a zece organizaţii civile cu activitate în domeniul social, au participat sâmbătă la instruirea tematică organizată de Caritas Catolica Oradea, în cadrul proiectului VOLO finanțat din fonduri elvețiene.

Tema centrală a seminarului care a durat toată înaintea de masă, a fost ajutorarea familiilor defavorizate, prin activitate voluntară. În cadrul programului, instructorii Andrea Nagy şi Emma Haier-Sikolya, au  împărtăşit cunoştinţe teoretice şi practice cu participanţii, care au avut ocazia de a relata şi analiza şi propriile lor experienţe.

În cadrul expunerii teoretice, s-a vorbit despre caracteristicile  modelelor de familie tradiţionale şi moderne, dinamica familiei, precum şi despre fazele crizei, defalcate pe sex şi vârstă.

„În cursul abordării părţii practice, voluntarii şi-au împărtăşit propriile experienţe. Am analizat şi am lucrat cu cazuri concrete, astfel că întreaga activitate a avut şi un oarecare caracter de control şi supervizare” – a declarat Emma Haier-Sikolya, formator.

Întâlnirea s-a încheiat cu servirea în comun a mesei şi discuţii libere.

Evenimentul s-a organizat în cadrul proiectului Reţea regională de voluntariat în servicii sociale, Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO), co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Proiect inițiat de Caritas Catolica Oradea, derulat în parteneriat cu Organizaţia Caritas a Diecezei Satu-Mare.

Următoarea instruire gratuită va avea loc sâmbătă, 6 mai, între orele 09-13, pe tema ajutorării adulților cu dizabilități prin voluntariat. Informaţii suplimentare şi înregistrări, la adresa e-mail volo.caritas@gmail.com, sau la telefon 0740/203-112.