Az önkéntesség életeket változtathat meg – Nagyváradon is

60386397_2118621524858848_7479744953971638272_oHogy kerülhetsz be egy nemzetközi segélyprogramba, és hogyan segíthetsz önkéntesként távoli országok kríziszónáiban? – ezekre a kérdésekre adták meg a választ a bukaresti Caritas Konföderáció szakemberei május 14-én, a nagyváradi várban, a TEACH projekt keretében indított információs karaván első állomásán. Az esemény a nagyváradi Caritas Catolica és a görög-katolikus Caritas Eparhial társszervezésében valósult meg.

A rendezvény egy pódiumbeszélgetéssel indult, melynek keretében Oana Perju ésTudor Baciu önkéntesek osztották meg külföldi segélyprogramokban szerzett tapasztalataikat. Előbbi Indiában, utóbbi Afrikában önkénteskedett– árvákat tanítottak, és különböző projekteket indítottak a helyi lakosság egészségügyi és higiéniai körülményeinek javítására. Mint hozzátették: nem csak a rászorulók élete vált jobbá ez által, hanem maguké az önkénteseké is. Az ott szerzett élmények, tapasztalatok megváltoztatták értékrendjüket és pozitív kihatással voltak egész életükre és karrierjükre is.

Az előadás több mint 75 résztvevője egy plakátkiállítást is megtekinthetett, amely bemutatta azokat a krízispontokat a világban, ahol a romániai karitász munkásai és önkéntesei segítséget nyújtottak. Az esemény a Hotel Ruanda című film levetítésével  zárult.

„Én már egy rövidebb ideig önkénteskedtem Törökországban, és a jövőben további humanitárius programokban is részt szeretnék venni” – nyilatkozta a rendezvény egyik résztvevője.

További információk? https://projectteach.eu/ro/

#EUAidVolunteers