Voluntariatul poate schimba vieți și în Oradea

60386397_2118621524858848_7479744953971638272_oCe înseamnă să fii voluntar într-o țară străină și cum poți să devii voluntar internațional? – la aceste întrebări au găsit răspunsuri participanții la Caravana Voluntariat și Asistență Umanitară în data de 14 mai 2019 la Oradea. Confederația Caritas România în colaborare cu Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea au organizat un eveniment de informare despre inițiativa Uniunii Europene „Voluntari UE pentru ajutor umanitar” și programele de ajutor umanitar implementate de Caritas România la nivel internațional.
Oana Perju și Tudor Baciu au împărtășit experiența lor ca voluntari în India și Africa. Amândoi au subliniat că prin voluntariat, nu numai că au reușit să-i ajute pe alții dar și că voluntariatul le-a schimbat în mod pozitiv viața.
Cei peste 75 de participanții au avut ocazia să se informeze în cadrul unei expoziții foto despre asistența umanitară și crizele umanitare din lume. La final cei prezenți au fost invitați să vizioneze filmul artistic „Hotel Ruanda” care prezintă genocidul din Ruanda din anul 1994 unde aproape un milion de oameni au fost uciși dar și încercările disperate ale unui om de a salva cât se poate de multe vieți omenești.
„Am fost deja pentru un scurt voluntariat în Turcia”, ne-a explicat o participantă la sfârșitul evenimentului, „și chiar mă interesează pentru viitor să fac voluntariat în asistență umanitară.”

Pentru mai multe informații: https://projectteach.eu/ro/

#EUAidVolunteers