Köszönjük a rózsa-adományokat

rozsa adomanyokHálánkat szeretnénk kifejezni Talmács Krisztinának és a Nagyi Kertjéből! virágkertészetnek, hogy illatos rózsacsokraikkal több alkalommal is megszépítették a Caritas Catolica idősotthonaiban lakó öregek környezetét. Egy ölnyi szép virág látványa döntő lehet abban, hogy a bentlakóknak boldogan induljon a napja, s a rózsaillat mindenkiben szép emlékeket idéz a fiatalságról. Ezért is jelent nagyon sokat ez az adomány, amelyet az ellátottjaink nevében köszönünk.

https://www.facebook.com/trandafiridingradinabunicii/

Elköltözött a Caritas Otthoni Beteggondozói Központja

cid szekhely

Új székhelyen fogadja a betegeket és hozzátartozóikat a Caritas Otthoni Beteggondozói Központja (CID). A iroda, amely ezidáig a Spartacus utca 31/A alatt működött, ezentúl Ion Creangă tér 2. szám alatt (a volt Szent József kórház épületében), a Caritas Catolica központi székhelyén lesz elérhető. Ügyfélfogadás és segédeszköz-bérlés hétköznapokon 12–15 óra között.

A nagyváradi Caritas Catolica segélyszervezet keretében 1997 óta működik otthoni beteggondozás. Az egészségügyi személyzet a következő szolgáltatásokat végzi a betegek otthonában: injekciók, infúziók beadása, sebek, felfekvések kötözése, vérnyomás és vércukorszint mérése, a betegek személyes higiéniájának biztosítása, gyógytorna, vizelet katéterek felhelyezése és cseréje. Ugyanakkor a Ion Creangă tér 2. szám alatti központban különböző gyógyászati segédeszközök (tolókocsik, mankók, kórházi ágyak, járókeretek) kölcsönözhetőek. Érdeklődni lehet személyesen a megadott órarend szerint, illetve telefon, a 0259470013-as telefonszámon.

Elhunyt az egyházmegye betegeinek jótevője

Trijntje Stellingwerff 5Fájdalmas szívvel vettük tudomásul, hogy a Caritas Catolica régi támogatója, és közösségünk személyes jó barátja, a hollandiai Trijntje Stellingwerff, az időskorból fakadó hosszas szenvedés után eltávozott az élők sorából.

Fugyivásárhelyen kezdte a segítségnyújtást, ahol az egyházi közösséget és a helyi szegényeket támogatta a forradalom után, majd később, 1999-től amikor Fugyivásárhely plébánosát Rajna József atyát nevezték ki a katolikus Caritas igazgatójává, oda is követte őt szponzorként és tevékenységét onnantól kezdve a teljes egyházmegye rászorulóinak javára fejtette ki. Egyre több nehézségben igyekezett szállítmányokkal, gyógyszerekkel segíteni Hollandiából.

Személyesen válogatta, katalogizálta a gyógyszereket, precizitásával megkönnyítette a Caritas munkáját. Az Otthoni Beteggondozás részére kötszereket, segédeszközöket és szakmai tudást adott. Rendszeresen meglátogatta az idősotthonok lakóit és egyházmegye otthon gondozott betegeit. Mindig volt hozzájuk egy-egy jó szava. Sosem felejtjük el kedves mosolyát, amellyel beragyogta a szenvedők napját, végtelen szeretetét, amellyel a betegek ágyához ment, puszilgatta, simogatta őket, mintha mindannyian saját rokonai volnának. Gyakran megesett, hogy a Caritas-nak biztosított szervezett segítségnyújtás mellett saját, személyes ajándékokkal is meglepte az ellátottakat.

Imádságainkban megemlékezünk róla, emlékét hálás szívvel őrizzük meg! Nyugodj békében Trijntje!

« Vissza