Megérkezett az utolsó szállítmány Swolgen-ből

Toos montazs

Kedves barátunk és szponzorunk, Toos Aerts nemrég elküldte nekünk az utolsó adományszállítmányát Swolgenből, miután úgy döntött, hogy visszavonul a nemzetközi jótékonysági tevékenységtől.  Megtiszteltetésnek érezzük, hogy közel két évtizede haszonélvezői vagyunk jótetteinek.

Toos és férje, Harry Aerts használt árucikkeket gyűjtöttek és küldtek a nagyváradi Caritasnak, saját személyes kapcsolataik felhasználásával.  Jótékonysági gyűjtőközponttá változtattak egy pajtát. Gondosan összegyűjtötték, kiválasztották és csomagolták az árukat, hogy egy részét szétoszthassunk az a rászorulóknak, míg egy másik részt a használtáru-boltjainkban értékesítettük, hogy a bevételből a szociális tevékenységünk fenntartását biztosítsuk.

„Többször meglátogattuk őket, és nyilvánvaló volt, hogy a Jóisten hozott össze minket, mert az ő szociális érzékenységük és önzetlen munkájuk révén sok szegény családnak tudtunk étellel és ruházattal segíteni. Toos is többször is meglátogatott bennünket, és miután látta, hogy hogyan használjuk fel az adományokat, még nagyobb lelkesedéssel folytatta munkáját, különösen, amikor kedves férje még élt. Miután Harry 2014-ben elhunyt, Toos még hosszú ideig folytatta a munkáját, de most, 88 évével és a egyéb kötelezettségeivel amelyet a helyi egyházközösségében vállalt, kénytelen volt visszavonulni nemzetközi tevékenységeiből. De annak ellenére, hogy már nem személyesen szervez szállítmányokat, megígérte, hogy minden lehetséges jövőbeni adományt az Udeni partnereinken keresztül hozzánk irányít majd – nyilatkozta Rajna József, a Caritas Catolica igazgatója.

Mindig is szoros kapcsolatot ápolt a Caritasszal, folyamatosan érdeklődött az igényeinkről. Az egyik mozzanat, amely jól példázza önzetlenségsét, az, hogy férje halála után eladta a traktorát, és a pénzt, a romániai szegények javára ajánlotta fel.

Rajna atya hozzátette: „Szeretnénk megköszönni neki az áldozatos munkát, amellyel oly sokat segített nekünk. A jó Isten adjon hosszú és egészséges életet neki és mindenkinek, aki segített neki a karitatív munkában.”

A szociális felelősségvállalás szép példája: Metalica SA

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Metalica SA vállalatnak, valamint a Nagyváradi Szociális és Közösségi Igazgatóságnak (DASO) amiért 2 új gáztűzhellyel és 1 sütőtárcsával támogatták a Caritas Catolica tevékenységét. A helyi üzemben gyártott termékeket ma, 2020 augusztus 14-én adták át az adományozó képviselői.

DSC_0987

A két gáztűzhely a Caritas nagyváradi és margittai szegénykonyháin kerül használatra, ahol naponta több mint 100 rászoruló számára biztosítanak meleg ebédet, valamint további 135 intézményben élő személy számára készítenek ételt. A sütőtárcsát a Caritas két nagyváradi idősotthonában használjuk fel piknikek, szabadtéri aktivitások során.

Ellátottjaink nevében is szeretnénk hálánkat kifejezni a Metalica SA vezérigazgatójának, Alexandru Cîrstian úrnak valamint a DASO vezetőjének, Arina Moș-nak a példaértékű kezdeményezésért.

Köszönjük a rózsa-adományokat

rozsa adomanyokHálánkat szeretnénk kifejezni Talmács Krisztinának és a Nagyi Kertjéből! virágkertészetnek, hogy illatos rózsacsokraikkal több alkalommal is megszépítették a Caritas Catolica idősotthonaiban lakó öregek környezetét. Egy ölnyi szép virág látványa döntő lehet abban, hogy a bentlakóknak boldogan induljon a napja, s a rózsaillat mindenkiben szép emlékeket idéz a fiatalságról. Ezért is jelent nagyon sokat ez az adomány, amelyet az ellátottjaink nevében köszönünk.

https://www.facebook.com/trandafiridingradinabunicii/

« Vissza