Támogassa szolgálatunkat jövedelemadója 3,5%-ával!

belyegkep HU

Önnek nem kerül semmibe, a rászorulóknak viszont óriási segítséget jelenthet. 2019-től a magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 3,5 százalékát ajánlhatják fel olyan jótékonysági és civil szervezetek számára, amelyek akkreditált szolgáltatásokat nyújtanak. Ilyen a katolikus karitász is. Szervezetünk adataival kiöltött formanyomtatvány letölthető az alábbi linken: Caritas_Catolica_Formular_230_OPANAF_50_2019

A nyomtatványt bárki leadhatja a Caritas Catolica székhelyén (Ion Creanga tér, 2 szám, Nagyvárad), vagy személyesen az adóhatóság területi képviseleténél (Dimitrie Cantemir utca, 2B, Nagyvárad, Bihar megye, 410519) Leadási határidő 2019 március 15!

Idősgondozás, szegénykonyha, otthoni betegellátás és szociális gondozás, iskolai bentlakás, segélycsomagok rászorulóknak – aki a katolikus karitászt támogatja, ezeket a szolgáltatásokat támogatja. Szervezetünk többszáz beteg és rászoruló személyt, illetve családot támogat az egyházmegye hét településén: Nagyváradon, Margittán, Tasnádon, Nagyszalontán, Szalacson, Székelyhídon és Fugyivásárhelyen, illetve a környező falvakban. További információk és tevékenységi beszámolók weboldalunkon: http://www.caritascatolica-oradea.ro/?lang=hu

Élelmiszeradományok a szegénykonyhának

48414980_133107010927654_1441423576094736384_nA téli ünnepek alkalmából jelentős mennyiségű tartósélelmiszerrel támogatta a katolikus karitász nagyváradi szociális konyháját Adrian Merka, a Romániai Szlovákok és Csehek Demokrata Szövetségének (UDSCR) képviselője 2018 december 21-en. A képviselő már több ízben is támogatta a Caritas által felkarolt szegényeket, betegeket és időseket. Az adomány többek közt 38kg rizst, 34kg cukrot, 21l olajat, 16kg lisztet, 8kg száraztésztát, 12kg halkonzervet, 4,8kg leveskonzervet, 2,1kg májpástétomot, 6kg gyümölcsöt, valamint különböző fűszereket és szaloncukrot is tartalmazott. A kapott adományból a szegénykonyha által ellátott 81 hajléktalan és rászoruló, valamint 70 intézményben élő idős személy számára biztosítjuk az étkeztetést.  Kedvezményezetteink nevében is köszönjük az adományozó nagylelkűségét!

Élelem és gyógykezelés a rászorulóknak

48894129_2290340394330074_3682972187607695360_nAz idei Adventi Jótékonysági Vásár bevételének jelentős részét arra ajánlotta fel a nagyváradi római katolikus psüpökség, hogy a katolikus karitász szegénykonyháján a szokásosnál több rászoruló kaphasson napi egy meleg ebédet a téli időszakban. Az adományokat Böcskei László megyés püspök személyesen adta át 2018. december 21-én a Caritas Catolica vezetőségének. Emellett két magánszemély is részesült a vásár adományaiból. Olyan testvéreinkhez vitte el ünnepi jókívánságai kíséretében a főpásztor a pénzadományokat, akik egészségi problémákkal küzdenek, így fedezni tudják a kezelési költségek egy részét. Isten fizesse mindenkinek a hozzájárulást!