Caravană Voluntariat și Asistență Umanitară

Afis ROMMarți, 14 mai 2019,  începând cu ora 18.00 la Cetatea Oradea, corp G, va avea loc primul eveniment din caravana națională de informare din cadrul proiectului TEACH – Asistență Tehnică în domeniul ajutorului umanitar pentru organizațiile Caritas din Europa.

Confederația Caritas România în colaborare cu Asociația Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica organizează o caravană de informare ce are ca scop sensibilizarea cu privire la programele de ajutor umanitar și informarea publicului despre inițiativa „Voluntarii UE pentru ajutor umanitar”. Evenimentul este posibil cu sprijinul Muzeului Orașului Oradea, în frunte cu doamna director Angela Lupșea.

În cadrul caravanei va avea loc o Expoziție foto despre crizele umanitare din lume și implicarea voluntarilor, precum și o Proiecție de film. Participanții la caravană vor putea afla informații despre:

• Crizele umanitare – Ce sunt? Cum îi afectează pe oameni și mai ales pe cine?
• Ajutorul umanitar – Ce este? Cum se realizează?
• Voluntariat – De ce ar trebui să devin voluntar?
• Programul EU AID Volunteers – Ce oferă? Cum poți să devii voluntar prin acest program?

Acest eveniment este parte a proiectului TEACH și implică 6 organizații europene Caritas din Austria, Republica Cehă, Irlanda, Marea Britanie și România, precum și Caritas Europa. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacităților tehnice în domeniul ajutorului umanitar și al managementului voluntarilor.

Grupul țintă este publicul general, dar în special potențiali voluntari, de ex: persoane care lucrează în diferite ONG-uri, studenți, personalul unor companii interesate să trimită angajați în diferite misiuni de voluntariat, dar și alte persoane interesate de voluntariat. Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul inițiativei „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”.  EUAV dorește să ofere cetățenilor Europeni posibilitatea de a se implica ca voluntari în programe de asistență umanitară în afară Europei. EU Aid Volunteers aduce împreună voluntari și organizații din diferite țări, oferind suport practic pentru proiecte de ajutor umanitar și contribuind la întărirea capacităților locale și adaptabilitatea comunităților afectate de dezastre.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: emergency@caritasromania.ro sau pe site-ul: https://projectteach.eu/ro/ ori https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en.

Îndrumare personalizată în domeniul transferului pacienților

DSC_0713Joi, 8 mai 2019, la invitația Asociației Caritas Catolica asistentul medical olandez Coby Willemsen a ținut un curs de Transfer Pacienți  la Oradea. Cei 25 participanți au avut ocazia să învețe niște tehnici și metode noi pentru a mișca și transfera pacienți cu mobilitate limitată, fără să pună prea mare încărcătură pe propriile coloane vertebrale. Tehnicile nu au fost explicate doar în teorie, ci au fost exersate și în practică.

Trainerul, care se ocupă de formarea îngrijitoarelor de peste 4 decenii în Olanda, a răspuns la fiecare întrebare venită din public, încercând să găsească soluții pentru dificultățile cu care s-au confruntat participanții în profesia sau viața lor personală. Participanții au venit din diferite domenii. Unii erau îngrijitori profesioniști în cămine de bătrâni, copii, sau lucrau în îngrijire la domiciliu, alții erau persoane private care în viața lor personală erau nevoiți să îngrijească un membru de familie. Cu toții au putut beneficia de indrumarea personalizată, și practică.

Se va deschide un nou magazin caritabil in Marghita

57210668_662001530900979_5081015644825059328_nÎn curând se deschide un nou magazin Second Hand Caritas în Marghita. În oferta se găsesc: îmbrăcăminte, încălțăminte, produse cosmetice și medicale, aparate casnice, decorațiuni, lenjerii, jucării și multe altele – toate din import.
Acici fiecare persoană își găsește produsul de care are nevoie, chiar dacă are un buget mai restrâns. Pe lângă asta, prin fiecare cumpărătură efectuată se sprijină un nevoiaș, căci veniturile magazinului sunt alocate pentru susținerea programelor de ajutor social ale Asociației Caritas Catolica.
Locația: Calea Republicii 82/A, în incinta fostei magazin Kercso. Deschidem în curând!

« Inapoi