Comunicare și fotografiere etică

csoportkepEliminarea stereotipiilor, protecția datelor personale, protecția copilului, creare de imagine care dă putere beneficiarilor serviciilor sociale oferite de organizații umanitare –  astfel de teme s-au dischutat la întâlnirea specialiștilor de comunicare de la diferitele organizații Caritas din Europa, care a avut loc între 8-9 ianuarie 2020, la Maynooth, Irlanda, în cadrul proiectului TEACH – Asistență Tehnică în domeniul ajutorului umanitar pentru organizațiile Caritas din Europa.

Workshopul s-a concretizat în discuţii productive, care au oferit alternative participanţilor, mulţumirea fiind generală, întrucât aspecte la care nu erau răspunsuri avizate s-au clarificat, prin oferirea de soluţii concrete, informaţii şi legături care pot deschide noi perspective în activităţile cu şi pentru voluntari.

Acest eveniment a facut parte din proiectul TEACH care implică 6 organizații europene Caritas din Austria, Republica Cehă, Irlanda, Marea Britanie și România, precum și Caritas Europa. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacităților tehnice în domeniul ajutorului umanitar și al managementului voluntarilor.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: emergency@caritasromania.ro sau pe site-ul: https://projectteach.eu/ro/ ori https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en.

Mulțumim pentru donațiile de Sf. Elisabeta

Asset 1În cadrul colectei Sfânta Elisabeta, organizată pe data de 17 noiembrie 2019 de dieceza orădeană, s-a acumulat suma de 31.284 lei. Suma acumulată va fi folosită în n favoarea elevilor internatului social Sf. Ladislau.

La colecta au participat 46 de parohii romano catolice, 4 parohii reformate și o biserică ortodoxă.

Dorim să ne exprimăm mulţumirile noastre tuturor parohiilor participante, binefăcătorilor şi enoriaşilor noştri şi totodată credincioşilor a diferitelor religii care şi-au oferit ajutorul şi de această dată.

Duminica bucuriei sărbătorită împreună la Tulln

Preotul parohiei Sf. Severin din Tulln (Austria), Dr. Reginald Ejikeme și părintele Rajna Jozsef directorul Asociației Caritas Catolica au celebrat împreună la Tulln sfânta slujbă de Duminica Bucuriei în data de 15 decembrie 2019.

DSC_0010

Parohia Sf. Severin din Tulln sprijină financiar serviciul de îngrijire la domiciliu din Oșorhei de mai bine de 14 ani continuu, contribuind la tratarea a sute de pacienți bătrâni și bolnavi. Parteneriatul a fost inițiat de diaconul Peter Zidar și dezvoltat de preotul Anton Schwinner dealungul anilor, iar după ce dânsul a intrat în pensie în septembrie anul trecut, ștafeta a fost preluată de preotul de origine nigeriană Dr. Reginald Ejikeme, care a asigurat continuitatea sprijinului oferit la Oșorhei. Cei din Tulln au mai sponsorizat și căminul de copii din Sâniob, care a fost înființat de Caritas Catolica, dar mai târziu a devenit o instituție sine stătătoare.

La vizita în Tulln de Duminica Bucuriei a participat și d-na Zita Varga coordinatorul serviciului de îngrijire la domiciliu, d-na Ilona Hegedus referent extern, d-nul Jozsef Dunai director executiv, și diaconul Peter Zidar.

”Suntem foarte bucuroși că am putut sărbători împreună cu prietenii noștri din Austria. Dorim să menținem acest parteneriat, fiind că doar prin sprijinul sponsorilor externi și interni suntem capabili să ajutăm sărmanii diecezei” – a declarat părintele Jozsef Rajna.

DSC_0004IMG_3399

« Inapoi