Mulțumim pentru donațiile în flori

rozsa adomanyokDorim să ne exprimăm recunoștința față de d-na Krisztina Talmács și florăria Din Grădina Bunicii! pentru donațiile oferite sub formă de buchete parfumate de trandafiri prin care au înfrumusețat camerele vârstnicilor din căminele Asociației Caritas Catolica. Florile pot da un start plăcut zilei vârstnicilor, iar mirosul de trandafiri aduce tuturor amintiri frumoase de tineret. De aceea, această donație, pentru care le mulțumim în numele beneficiarilor noștri, înseamnă foarte mult.

S-a mutat Centrul de Îngrijire la Domiciliu

cid szekhely

Centrul de Îngrijire la Domiciliu (CID) se poate găsi la noul sediu alAsociației Caritas Catolica. Biroul, care până acum funcționa în strada Spartacus 31/A, s-a mutat pe Piața Ion Creangă nr. 2 (în clădirea fostului Spital Sf. Iosif). Recepția clienților și închirierea de echipamente în timpul săptămânii, între orele 12:00 – 15:00.

Centrul de Îngrijire la Domiciliu funcționează din 1997 ca parte a organizației Caritas Catolica din Oradea. Personalul medical efectuează următoarele servicii în casele pacienților: injecții, perfuzii, măsurarea tensiunii arteriale și a nivelului de glucoză din sânge, asigurarea igienei personale a pacientului, fizioterapie, introducerea și înlocuirea cateterelor urinare. Diverse ajutoare medicale (scaune cu rotile, cârje, paturi de spital, cadre de mers) pot fi închiriate. Informații la numărul 0259470013.

S-a stins din viaţă binefăcătoarea bolnavilor diecezei Oradea.

Trijntje Stellingwerff 5Am aflat cu inimile îndurerate, că sponsora care ani îndelungaţi a sprijinit Caritas Catolica, prietena întregii comunităţi caritative, olandeza Trijntje Stellingwerff  a încetat din viaţă, în urma unor lungi suferinţe provocate de problemele vârstei înaintate.

Activitatea caritativă a început-o la Oşorhei, unde după revoluţie, a sprijinit enoriaşii şi nevoiaşii din localitate. Ulterior, din 1999, când preotul din Oşorhei, părintele Jozsef Rajna a fost numit director la Caritas Catolica, l-a urmat acolo, ca sponsor şi şi-a extins activitatea caritativă asupra celor în suferinţă şi nevoie, din întreaga dieceză. A încercat să ajute din răsputeri, înfruntând problemele, trimiţând transporturi şi medicamente din Olanda.

Ea personal a ales şi a cataloghizat medicamentele, cu o precizie minuţioasă, uşurând munca celor de la Caritas. Pentru Centrul de Îngrijire la Domiciliu, a oferit pansamente, materiale auxiliare dar şi priceperea şi experienţa ei profesională. A vizitat cu regularitate rezidenții căminelor de bătrâni și bolnavii aflaţi sub tratament la domiciliu, având câte-un cuvânt de încurajare pentru fiecare. Nu vom uita niciodată zâmbetul ei plăcut care a luminat ziua celor aflaţi în suferinţă, nici dragostea ei neţărmurită cu care păşea la patul bolnavilor, pupându-i şi mângâindu-i, de parcă ar fi fost rudele sale. Deseori, pe lângă ajutorul organizat acordat Asociaţiei Caritas Catolica, făcea cadouri personale pentru îngrijiți.

O vom pomeni în rugăciunile noastre, şi îi păstrăm amintirea dragă cu inimile pline de recunoştinţă. Fie-i memoria binecuvântată!  Odihneşte-te în pace, Trijntje!

« Inapoi