Căminul de bătrâni Sfântul Martin

CĂMINUL DE BĂTRÂNI SF. MARTIN

Motto: “În această viață nu putem face lucruri mari. Doar mici lucruri pe care le putem face cu mare dragoste.”(Maica Tereza)

Scopul  și misiunea căminului: Căminul nostru se adresează persoanelor vârstnice în totală dependenţă, care necesită îngrijire, supraveghere permanentă. Cu 35 de locuri pentru beneficiari asigurăm ajutor cu profesionalism, empatie şi cu dragoste pentru acele persoane în vârstă, care din propria lor forţă nu se mai pot gospodări singure. Misiunea noastră este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor vârstnice din căminul nostru.

coperta cladire

Despre clădire

• Camere de locuit a câte două-patru paturi cu baie, cameră pentru îngrijire paliativă
  • Capelă, sală de mese, cameră de zi, spaţiu verde,
  • Lift, interfon cu sistem de siguranţă – asigurând mediu protejat persoanelor cu demenţă
  • Sistem de supraveghere video în camerele de locuit a persoanelor imobilizate la pat și persoanelor cu demență
  • Cablu-TV, internet, bibliotecă, jurnal cotidian

foto_page1

Cu ce vă putem ajuta (servicii sociale de îngrijire asigurate de un personal calificat):

• servicii de bază: găzduire, asigurarea alimentației: trei mese pe zi şi gustări, igiena corporală
    • servicii de reabilitare și adaptarea ambientului: activități de menaj
    • servicii de suport: resocializare, activităţi ocupaționale, consultanţă psihologică  îngrijire si asistenţă medicală de baza la nivel de medic de familie, , informare, efectuarea de cumpărături şi procurarea de medicamente şi alte nevoi personale, vizitarea beneficiarilor internaţi la centrele spitalicești, acompaniere, exercitarea confesiunii
    • servicii de recuperare și reabilitare: activităţi destinate păstrării nivelului fizic al beneficiarilor (ora de sport și masaj terapeutic)

Înainte de admitere comisia de evaluarea realizează o anchetă socială la reședința persoanei în cauză.

Formele de boală şi afecţiuni.  Putem acorda îngrijire și pentru următoarele cazuri: boala Alzheimer, boala Parkinson și alte forme de demenţă, paralizie.

Tarife:

Diferitele pachete de servicii se stabilesc pe baza analizei socio-medicale. În funcţie de nevoile şi de starea de sănătate a vârstnicului, tariful poate fi astfel între 2000 și 2400 RON.

foto_page4

Acte necesare pentru admitere în cămin:

• cererea de admitere
  • copie carte de identitate
  • copie cupon de pensie
  • fișa de evaluare medicală – completat de medic de familie
  • aviz după rezultatele următoarelor examene medicale: RX pulmonar, VDRL, examen coproparazitologic –coprobacteriologic (cheltuielile examenelor vor fi suportate de către aparținătorii beneficiarului)

Cererea se aprobă și se avizează de către conducătorul centrului. Pe baza actelor și a cererii aprobate se întocmește contractul de furnizare a serviciului.

logo szines

CĂMINUL DE BĂTRÂNI SF. MARTIN

410491 Oradea, str. Bumbacului nr.1.

Telefon:

0740203113

www.caritascatolica-oradea.ro

Pentru donații contul nostru bancar:

Cont IBAN în Euro:

RO07BTRL00504205736672XX

SWIFT: BTRL RO 22

Cont IBAN în RON:

RO58BTRL00501205736672XX

——– BANCA  TRANSILVANIA  SUCURSALA  ORADEA

Adresa bancii

B-dul Dacia nr 38- 40

410346  ORADEA

Jud. BIHOR

TEL : 0040/259/464-522

Căminul beneficiază de subvenție din partea Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bihor (AJPIS) pe baza legii 34/1998. Subvenția este de 250 lei/persoană, acordată pentru un număr de 32 rezidenți.

Raport de activitate 2015

Flyer_Caritas_SzM_2015-1