Colecta Sf. Elisabeta 2019

Asset 1Duminică, 17 noiembrie 2019, în bisericile romano-catolice ale Diecezei Oradea va avea loc colecta de ziua Sfânta Elisabeta, în favoarea elevilor internatului social Sf. Ladislau. Pe lângă colecta din biserici, donaţiile se pot preda şi la sediul asociației, (Str. Piața Ion Creangă, nr 2, Oradea), în fiecare zi lucrătoare între orele  8.00–14.00.

Vă reamintim, că în anul precedent, prin sprijinul credincioșilor, Asociația Caritas Catolica Oradea a putut hrăni de două ori mai mulți nevoiași pe timpul iernii. La colecta din 2017, pe lângă catedrală şi alte 64 de parohii romano catolice din dieceză, a participat şi o parohie reformate din judeţ.

Și anul acesta sunt așteptați oameni de suflet și instituții să contribuie la colectă, ca să facem sărbătorile mai fericite pentru copii!

Din nou s-au aprins lumanarile solidaritatii in Oradea

ujra egtek 1Asociațiile Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea au organizat, în ultima zi a lunii octombrie, a.c., evenimentul anual Un Milion de Stele, ediția 2019: “Alături de copiii nevoiași”, care a avut loc începând cu ora 18.00,pe platoul dintre Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului (Parc Olosig) și Centrul Rezidențial Casa Frențiu.

Un milion de stele este o iniţiativă Caritas ce se desfăşoară, în prezent, în mai multe ţări europene (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia și România), având ca scop încurajarea cetățenilor de a se implica în crearea unei schimbări reale prin voluntariat, prin participarea la colecte și prin accesarea de servicii oferite de structurile de economie socială.

Acțiunea a reunit zeci de participanți, tineri și vârstnici deopotrivă, care au aprins lumânările solidarității pentru a oferi un semn vizibil de conștientizare a situației celor marginalizați. Participanții au primit ceai și gustări din partea organizatorilor precum și pliante informative cu activitățile și serviciile sociale ale celor două asociații.

ujra egtek 3

Debutul serii a fost marcat de discursurile invitaților, Pr. Varga Sándor și Preasfințitul Virgil Bercea, urmat de un moment muzical oferit de tânăra Anastasia Pál iar în încheiere, corul Enjoy Music, al Biroului Pastoral pentru Laici al Episcopiei Greco Catolice de Oradea, alcătuit din elevii claselor primare ale Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, au surprins publicul cu un flash mob desfășurat pe scările bisericii, în cadrul căruia au cântat și interpretat coregrafic câteva piese îndrăgite, în aplauzele audienței. Momentul a fost condus de către Ovidiu Lazăr, Alexandru Cristea și Pr. Paul Popa.

Vezi: Galeria de imagini

Un milion de stele 2019 – Alaturi de copii nevoiasi

UMS 2019 afisAsociațiile Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica Oradea vă invită la evenimentul Un Milion de Stele – ediția 2019: “Alături de copiii nevoiași”, care va avea loc în ultima zi a lunii octombrie, începând cu ora 18:00 în parcul Olosig, pe platoul dintre Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului și Casa Frențiu. Acţiunea “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas şi se desfăşoară, în prezent, în mai multe ţări europene (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia și România). Vino să petrecem împreună o oră presărată cu discursuri și momente muzicale, în care să aprindem lumânările solidarității pentru a oferi un semn vizibil de conștientizare a situației celor marginalizați. Te așteptăm cu o cană de ceai cald și cu informații despre posibilitățile de a sprijini copiii din familii defavorizate.

« Inapoi