Australia în imagini

ausztPreotul reformat Veres Kovács Attila de la parohia Olosig-Oradea, i-a călăuzit pe îndepărtatele tărâmuri ale Australiei însorite pe internele Căminului Sf. Elisabeta al Asociației Caritas Catolica. Preotul a evocat timpul petrecut cu organizare eparhială  în anul 2000, şi a relatat despre cele văzute în fosta colonie de deţinuţi. Ca concluzie generală, a  declarat că frumuseţea şi capacitatea de perpetuare a naturii i-au amintit de puterea dumnezeiască, şi că a avut surpriza de a-şi da seama , cât de mult se respectă şi se protejează atât  natura cât şi omul, ca individ, în mentalitatea australiană. În cursul proiectării variatelor imagini, a  relevat cum se ascundeau mici canguri în marsupiu,  cu câtă putere se cramponau ursuleţii coala, a povestit despre emu-uri având înălţimea unui om, despre diavolul tasmanian, i-a condus pe vârstnici în pieţele pline de fructe exotice, în deşerturi de pietre colorate de minereuri şi în deşerturile de nisip albe ca zăpada, bătute de arşiţă. O fost feerie, în imagini şi vorbe.