Autovehicul primit din Altötting

gepkocsi 1Centrul Cariatshaus St. Elisabeth din Altötting menține parteneriat cu organizația Caritas Catolica Oradea de mulți ani. Voluntarii germani ne vizitează de regulă în fiecare lună, aducând donații. De mai multe ori ei au participat și la acțiunea de Crăciun.

Ei strâng fonduri și donații prin parohiile St. Philippus, St. Jakobus și St. Josef, dar și printr-o serie de instituții de învățământ (școli, licee și grădinițe din Altötting și vecinatul Neuötting) pentru a aduce zâmbete pe buzele copiilor în dioceza din Oradea.

O delegație din Germania ne-a vizitat pe 27 ianuarie, fiind prezent la Oradea și d-l Manfred Tausch, cel care a și sponsorizat deplasarea.

Ținând cont de faptul că Caritas Catolica oferă servicii sociale și ajutoare nevoiașilor de peste 25 ani, parcul de autoturisme al organizației s-a învechit considerabil de-lungul anilor. Nu de mult a început programul pentru schimbarea autovehiculelor vechi, cu mașini second-hand, dar care sunt în condiții mult mai bune.

Cariatshaus St. Elisabeth, prin președintele Christian Randl, și d-l Franz Spermann (voluntar regular care ne-a ajutat cu multe donații) s-au alăturat acestei inițiative, și au reușit să strângă fonduri pentru a ne cumpăra un autoturism de 5 ani, în stare foarte bună. Pe lângă trei sponsori individual, a mai contribuit și Fundația Oswald cu 1500 euro.

Pe lângă autovehiculul nou, Alfons Lainer și Franz Kaufmann ne-au adus și donații de haine pentru săraci cu un microbuz, cum au făcut de multe ori în anii precedenți.

gepkocsi 2