Etikus kommunikáció és fotográfia

csoportkepLeszámolás a sztereotípiákkal, személyi adatok védelme, gyermekvédelem, megerősítő képalkotás segélyszervezetek által támogatott emberekről, közösségekről – ilyen és számos ehhez hasonló témáról esett szó az európai Caritas szervezetek kommunikációs szakembereinek találkozóján, amelyet az írországi Maynooth városában tartottak ezen a héten 2020 január 8–9 között, az ír Caritas székhelyén, és amelyen a Romániai Caritas Konföderáció képviseletében a Nagyváradi Caritas Carolica munkatársa is részt vett. A találkozó az Európai Unió által finanszírozott TEACH projekt keretében valósult meg.

A projektben 6 európai Caritas szervezet vesz részt: Ausztriából, Cehországból, Írországból, Nagy Britanniából, és Romániából. A projekt célja hogy megerősítse es hatékonyabbá tegye az emberbaráti szolgálatot, és elsősorban az önkénteskedni vágyókat szólítja meg, de érdekes információkkal szolgálhat bárki számára.

A projekt társfinanszírozója az Európai Bizottság, az „EU önkéntresek emberbaráti szolgálata” elnevezésű kezdeményezés keretében, amely lehetőséget biztosít az Uniós tagállamok állampolgárainak arra, hogy nemzetközi segélyprogramokban vegyenek részt.

További információk:

e-mail: emergency@caritasromania.ro

site: https://projectteach.eu/ro/ vagy https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en.