Donații de alimente de sărbătoarea Regelui Cristos

46525359_572778269826175_389392597027651584_nCu doar câteva zile înaintea sărbătorii Cristos, Regele universului, două școli bihorene au oferit donații însemnătoare de alimente Cantinei Sociale administrată de Asociația Caritas Catolica Oradea. Cantina deservește zilnic peste 200 de persoane, incluzând oamenii străzii, familii sărace, bolnavi și bătrâni instituționalizați.

Cu ocazia campaniei Săptămâna legumelor și fructelor, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Oradea  a organizat o activitate de colectare a legumelor și fructelor. La activitate au participat elevii din clasele: IX-A profesională, X-A, XI-A, XI-B profesională și II A postliceal. Elevii și profesorii au strâns împreună fructe (aprox. 50 kg), legume (aprox. 60 kg), paste făinoase (4,5 kg), conserve (14 kg), ulei (4 l), făină (9 kg), și alte alimente neperisabile. Toată cantitatea a fost donată Cantinei Sociale Caritas, de pe strada Spartacus. Acțiunea a fost coordonată de d-na profesor Țiplea Roxana și desfășurată cu ajutorul cadrelor didactice Boldea Ramona, Chiorean Pompei, Chiș Angela, Gîb Daniela, Monenci Alina, Moț Nicolae, Nemeth Radu, Nistor Monica, Șișca Denisa și conducerea școlii reprezentată prin d-nul Mic Gabriel. Le mulțumim pentru implicare!

46512161_343894559730841_6273772339742113792_n

În același zi, elevii din clasa I, de la școala Benedek Elek din Cetariu au făcut vizită la centrul Caritas de pe strada Spartacus. Nici micuții nu au sosit cu mâini goale. Ei, împreună cu profesoara coordonatoare Bodnar Piroska, au strâns și au donat Cantinei Sociale 57 kg de diverse fructe, 43 kg de cartofi, 25 kg legume, orez, fasole uscată, și paste făinoase. După predarea donațiilor, elevii au vizitat rezidenții Căminului de Bătrâni Sf. Elisabeta, și au prezentat un scurt spectacol cu versuri, cântece și jocuri populare de copii, aducând multă bucurie în ziua bătrânilor instituționalizați.

46949330_266541874217922_1152394263011524608_naTotodată dorim să mulțumim Parohiei Reformate Fughiu, respectiv persoanelor fizice Kovács Csaba și Tako Zoltán pentru susținerea continuă a Cantinei Sociale. Prin donațiile lor am reușit să asigurăm continuitatea serviciilor oferite de Cantina Socială atât în timpul verii, cât și în perioada de iarnă, când solicitarea este cea mai mare. Dumnezeu să le binecuvânteze! Donații pot fi predate în continuare la sediul Cantinei: str. Spartacus, nr. 31/A în zilele lucrătoare între orele 8-15.