Elkészült a Szt. Márton Otthon filegóriája

filegoria 1Egy egyszerű elképzelésként indult, de végül sok ráfordítás és kemény munka árán valósult meg. Íme itt az eredmény: elkészült a Szent Márton Idősotthon kertjében az új filegóra.

A gondolat már több mint két éve született meg, hogy egy kellemes, árnyékos hely kialakításával lehetővé tegyük a bentlakó idősek számára azt, hogy a kertben tölthessék szabadidejüket akkor is, ha meleg, napsütéses idő van.

Az eredeti elképzelés szerint a filegóriát önerőből építettük volna fel, és csak a hozzá szükséges faanyagra kértünk (és kaptunk is) támogatást külföldi szponzorainktól. De csakhamar kiderült, hogy a filegória felállításához építészeti engedélyre van szükség. Az illetékes hatóságoknak számos elvárása volt. Kellett hozzá egy építészeti terv, betonalapzat és számos egyéb előírás amelyet be kellett tartani.

filegoria 2Ezért a filegória megépítése jóval hosszabb időbe, és jóval több pénzbe került mint ahogy eredetileg elterveztük. Szerencsére külföldi partnereink kitartottak mellettünk és közös erőfeszítéssel sikerült előteremtenünk a szükséges forrásokat. Köszönet Harold van Overbeek atyának Hollandiából, valamint a Graz-i Vincés Nővéreknek az anyagi támogatásért, továbbá köszönet az idősgondozással foglalkozó kollégáinknak, akik a Luzerni Caritas által indított svájci munkaerő-csere program keretében elnyert anyagi források egy részét is erre a célra fordították.

Közös erőfeszítésüknek köszönhetően a Szent Márton Otthon lakói mostmár kedvükre időzhetnek a kertben. A nevükben is köszönjük!

Comments are closed.