Tevékenyen szeretni a rászorulókat

Az otthon névadó szentjét ünnepelték a Szt. Erzsébet Központ lakói

Ötnapos rendezvénysorozattal tisztelegtek a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Gondozóközpont lakói, az intézmény névadó szentjének, Árpád-házi Szent Erzsébetnek emléke előtt. Az ünnepség záróakkordjaként Böcskei László római katolikus megyéspüspök mutatott be búcsús szentmisét az idősotthonban, melyet jelenlétével megtisztelt Roos Márton nyugalmazott temesvári püspök is.

„Jézus nem olyan szeretet hirdet, ami csak szó, hanem cselekedet. A mai evangéliumi részlet is ezt fejezi ki: ne szóval és beszéddel szeressünk, hanem tettel és igazsággal. Úgy ahogy ezt az Úrjézus is gyakorolta és példát adott nekünk. Ezt a példát követve tudjuk mi is megtapasztalhatóvá tenni a környezetünkben a minket szerető Isten jóságát. Árpád-házi Szent Erzsébet élete is erről szólt” – hangsúlyozta keddi prédikációjában Böcskei László megyéspüspök.

A szertartás végén a főpásztor köszönetet mondott a Caritas munkatársainak áldozatos munkájukért, amellyel az egyházmegye időseit gondozzák és jelképesen megáldotta a szeretetet jelképező hatalmas kenyeret, melyből mindenkinek jutott egy-egy szelet. A szertartáson koncelebrált Rajna József kanonok, a Caritas Catolica igazgatója, Roos Márton nyugalmazott püspök, Kóhr Balázs atya, az idősotthon lelki vezetője, valamint Vakon Zsolt püspöki titkár.

tevekenyen szeretni 1Az ünnepség-sorozat egyébként november 15-én, pénteken vette kezdetét, amikor is Kruzslitz Imre, tasnádi plébános – „Az élet nem igazságos, de Isten mindig hűséges” címmel tartott előadást, melynek keretében saját, személyes tapasztalatait is megosztotta a bentlakókkal, és mesélt afrikai missziós útjáról. Szombaton Bodor Zoltán hegyközteleki plébános tartott interaktív lelki gyakorlatot a lakóknak, melynek központi témája az volt, hogy Isten ereje nagyobb, mint az egyéni gyengeség.

Vasárnap a Continuo régizene együttes és Kocsis Gyula színművész közös előadását hallgathatták meg az otthon lakói. A verses zenés műsor irodalmi részletekkel és korabeli muzsikával idézte meg az Árpádházi szent alakját. Hétfőn pedig Vas Csaba, Szent Katalin-telepi plébános tartott lelki gyakorlatot „Isten szeret minket; nem szabad félnünk szeretni őt” címmel.

Lásd: Fénykép-galéria

Comments are closed.