Adventváró ételosztás

DSC_7378Hetvenöt rászorulónak juttatott élelmiszercsomagokat pénteken a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi szociális konyha. „Most van az az időszak, amikor a tél első igazán hideg napjai jönnek, ezért a mindennapi meleg ebéd mellett egy plusz élelmiszercsomaggal is támogatni akartuk az ellátott szegényeinket” – nyilatkozta Rajna József atya, a Caritas igazgatója, aki a helyszínen felügyelte az ételosztást.

Ennek megfelelően a pénteki akció során a meleg ebéd mellett 39 élelmiszercsomagot szállítottak házhoz az ellátottaknak, 46-ot pedig a szociális konyhánál összegyűlt rászorulók körében osztottak ki. A csomagok kenyeret, osztrák adományból kapott leveskonzerveket és nápolyi-szeleteket, illetve almát tartalmaztak – utóbbit Balogh Mónika székelyhídi magánvállalkozó felajánlásából.

adventvaro 1A Caritas szociális konyháján egyébként naponta körülbelül 180 adag ebédet főznek. Ebből körülbelül 75-80 adagot adnak a rászorulóknak, a maradékot pedig a Szent Márton Idősotthon, a Szent Erzsébet Gondozóközpont, illetve a Caritas által működtetett internátus bentlakói között osztják szét. A szegények élelmeztetését a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) egyébként idén április óta havonta 1500 lejjel támogatja.

Comments are closed.