Elköltözött a Caritas Otthoni Beteggondozói Központja

cid szekhely

Új székhelyen fogadja a betegeket és hozzátartozóikat a Caritas Otthoni Beteggondozói Központja (CID). A iroda, amely ezidáig a Spartacus utca 31/A alatt működött, ezentúl Ion Creangă tér 2. szám alatt (a volt Szent József kórház épületében), a Caritas Catolica központi székhelyén lesz elérhető. Ügyfélfogadás és segédeszköz-bérlés hétköznapokon 12–15 óra között.

A nagyváradi Caritas Catolica segélyszervezet keretében 1997 óta működik otthoni beteggondozás. Az egészségügyi személyzet a következő szolgáltatásokat végzi a betegek otthonában: injekciók, infúziók beadása, sebek, felfekvések kötözése, vérnyomás és vércukorszint mérése, a betegek személyes higiéniájának biztosítása, gyógytorna, vizelet katéterek felhelyezése és cseréje. Ugyanakkor a Ion Creangă tér 2. szám alatti központban különböző gyógyászati segédeszközök (tolókocsik, mankók, kórházi ágyak, járókeretek) kölcsönözhetőek. Érdeklődni lehet személyesen a megadott órarend szerint, illetve telefon, a 0259470013-as telefonszámon.