Sărbătorite felicitate în sunet de marimba

marimbaval 2Miercuri, 30 august 2017 a fost o sărbătoare de excepţie la Căminul de Bătrâni Sf. Elisabeta a Asociaţiei Caritas Catolica Oradea – o dublă aniversare: tanti Ica Dani a împlinit 95, iar Maria Crainic al 90-lea an. Cristina Lehaci, nepoata doamnei Maria le-a oferit o surpriză neaşteptată celor două sărbătorite: un concert cu rezonanţă melodică emoţionantă, prezentat pe un instrument care constituie o raritate în Oradea: marimba.

Marimba, este un instrument de percuţie de provenienţă africană, foarte asemănător cu xilofonul, şi este construit din plăci de lemn de palisandru, înzestrate cu tuburi rezonatoare. Se acționează cu baghete de lemn, pentru sunetele puternice, și cu baghete de cauciuc, pentru cele moi. În cadrul concertului, tânăra interpretă a prezentat operele a doi compozitori francezi, Emmanuel Sejourne şi Eric Sammut, apoi, înainte de tăierea tortului, a acompaniat şi tradiţionalul “Happy birthday” cântat de cei prezenţi.

Artista de 24 de ani a început să studieze marimba la Liceul de Arte din Oradea, sub îndrumarea profesorului Marius Bulzan, continuându-şi studiile la Cluj-Napoca. În prezent îşi aprofundează cunoştinţele la Conservatorul din München. Anterior a mai interpretat în faţa publicului orădean, odată la Filarmonica de Stat, acompaniat  de orchestra de suflőtori şi a dat mai multe concerte de binefacere, cântând la acest instrument uluitor.

Concertul de miercuri a încântat mica comunitate din Căminul Sf. Elisabeta şi s-a dovedit a fi un minunat cadou oferit sărbătoritelor, care au primit cu mândrie şi foarte fericite lungul şir de urări.

Vezi Galerie Foto