Sfântă slujbă în capela sediului Caritas

bucsus szentmise 2În 19 martie 2019, de hramul Sf. Iosif, excelenţa sa Böskei László episcop romano catolic, a celebrat  slujba sfântă de sărbătoare în capela renovată a fostului spital Sf. Iosif, imobil care adăposteşte în prezent sediul Caritas Catolica. Concelebranţi au fost canonicul Rajna József, director general al Caritas şi Vakon Zsolt, secretar episcopal.

În predica sa, episcopul a relevat că Sf. Iosif a fost un om drept, care şi-a subordonat întreaga viaţă voinţei Domnului, şi acorda ajutoare cu abnegaţie, dar fără a ieşi în evidenţă, fără a aştepta mulţumiri. Din acest punct de vedere, ar putea fi un ideal pentru omul de astăzi, pentru taţii de familie şi în mod special, pentru angajaţii Caritas Catolica, care asemenea lui, îşi  desfăşoară munca plină de abnegaţie şi dăruire, în umbră – ei îngrijesc bolnavi şi vârstnici, săraci şi nevoiaşi, organizează şi înfăptuiesc activităţi caritative, şi creează condiţiile necesare pentru acesta.

La sărbătoare, pe lângă personalul Caritas de la diversele departamente, a participat şi un oaspete special, orădeanul Márkuc Tibor, de 77 de ani, care a fost botezat în 1942, la capela fostului spital Sf. Iosif, sediul actual al Caritas Catolica. Slujba de sărbătoarea hramului, s-a încheiat cu o modestă agapă.