Trotuar nou pentru Centrul Social Sf. Iosif

jardat 1Continuând tradiţia anilor trecuţi, în cadrul programului de voluntariat al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, săptămâna trecută, între 3-6 aprilie, 25 de elevi ai Şcolii profesionale HTL Mödling din Austria au muncit la renovarea clădirii Centrului Social Sfântul Iosif (fostul Spital Sf. Iosif). Elevii, sub îndrumarea profesorilor de specialitate, în trei zile au tencuit mai multe încăperi de la parter, au renovat casa scării, iar în curtea din spate, unde circulaţia era foarte anevoioasă pe timp ploios, au făcut un trotuar pavat.

„Am venit aici, să participăm în calitate de voluntari, la renovarea Centrului Sf. Iosif. Am zidit, am tencuit, am zugrăvit cea mai mare parte a casei scărilor şi în curte am realizat un trotuar pavat, drept, ca să se poată circula comod şi în siguranţă” – a declarat unul dintre elevii şcolii profesionale, Dennis Kaltenecker, ai cărui părinţi au emigrat în Austria din Gyor. „Suntem recunoscători că am putut veni. Ne-a plăcut mult să lucrăm aici, acesta a fost o muncă diferită și plăcută. Nu am mai participat la un astfel de proiect de voluntariat până acum și ne-am simţit foarte bine. Ne-a motivat în plus, faptul că de această clădire vor beneficia cei care au nevoie” – a adăugat elevul de 16 ani.

Prin intermediul diaconului şi profesorului de teologie Peter Zidar, Caritas primeşte deja de şase ani, voluntari din Austria. Renovarea Centrului Social Sf. Iosif va continua la vară, cu ajutorul elevilor de la şcoala profesională.